Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Brezilya’da Korkutan Deli Dana Vakası: Çin İhracatı Durdurdu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Brezilya’da Korkutan Deli Dana Vakası: Çin İhracatı Durdurdu

Brezilya’da Korkutan Deli Dana Vakası: Çin İhracatı Durdurdu

Dünyanın en büyük sığır eti ihracatçısı olan Brezilya’daki iki ayrı yerli et fabrikasında iki “atipik” deli dana hastalığı tespit edildi. Vakaların doğrulanmasının ardından, Brezilya’nın bir numaralı sığır eti müşterisi Çin’e ihracat askıya alındı. Durdurulan ihracat, etlerin büyük bir kısmının Çin ve Hong Kong’a gitmesi sebebiyle çiftçiler için büyük bir ekonomik darbe anlamına geliyor.

Tarım Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Çin ve Brezilya arasında bulunan hayvan sağlığı anlaşması kapsamında, Pekin’in sorunu değerlendirmesi için zaman tanımak amacıyla askıya alma kararı hemen başlatılacak. Bakanlık, durumun hayvan ya da insan sağlığı açısından bir risk taşımadığını bildirdi.

23 yılda yaşanan beşinci atipik vaka

Deli Dana Hastalığı

Bakanlık, Brezilya’da görülen bu vakaların 23 yılda tespit edilen dördüncü ve beşinci “atipik” deli dana hastalığı vakaları olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada atipik deli dana hastalığının kendiliğinden geliştiği ve bunun kontamine yiyecekleri yemekle ilgili olmadığı, Brezilya’da hiçbir zaman “klasik” deli dana hastalığı vakasının görülmediği vurgulandı.

Hayvanlarda ortaya çıkan ve hayvanlardan insanlara bulaşan deli dana hastalığı, Türkiye’de görülmese de bazı Avrupa ülkelerinde insan ölümlerine yol açmış önemli bir hastalık. Hastalığın bilinen bir tedavisi bulunmuyor ve semptomları 6-8 sene süren inkübasyon sonucunda görülüyor. Beynin dejenere olmasına yol açan bir beyin dokusu iltihabı olan deli dana hastalığının insanlarda görülen türü Creutzfeldt-Jakob (CJH) olarak adlandırılıyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.