Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Cem Bölükbaşı, İlk Defa Yarıştığı Euro Formula Open’da Birinci Oldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Cem Bölükbaşı, İlk Defa Yarıştığı Euro Formula Open'da Birinci Oldu

Cem Bölükbaşı, İlk Defa Yarıştığı Euro Formula Open'da Birinci Oldu

Son dönemde isminden en çok bahsedilen Türk yarış pilotlarından biri de hiç şüphe yok ki Cem Bölükbaşı. Henüz 23 yaşında olmasına ve araçların direksiyonuna bu spor için çok ileri denilebilecek bir yaşta geçmesine rağmen Bölükbaşı sık sık başarılarıyla gündeme geliyor.

Euro Formula Open serisinde Macaristan GP’de ilk defa bu kategoride bir yarışa çıkan Bölükbaşı, sıralama turlarını oldukça iyi sayılabilecek bir dereceyle beşinci sırada bitirmişti. Genç pilot rakiplerinin hatalarını iyi değerlendirdiği ve hatasız bir yarış çıkardığı Macaristan’da damalı bayrağı birinci sırada görmeyi başardı.

Bölükbaşı’ndan ilk yarışta ilk zafer

cem bölükbaşı

Aslında bu araç Cem Bölükbaşı’nın yabancı olduğu bir otomobil değil. Seride kullanılan aracın temeli, Bölükbaşı’nın F3 serisinde kullandığı otomobile dayanıyor. Yine de farklı bir kategoride değişiklikler yapılmış bir otomobile bu kadar hızlı uyum sağlamak büyük bir başarı olarak görülüyor. 

Hungaroring pistinde gerçekleştirilen yarışta Bölükbaşı, Van Amersfoort Racing takımında 74 numaralı araçla piste çıktı. Yarışa damga vuran bir performans sergileyen Bölükbaşı, pist üstündeki kaostan da soğukkanlı bir şekilde korunmayı başardı. 

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Jak Crawford’un ilk virajda dış çizgide kalmasının ardından, ilk üç sırada başlayan Cameron Das, Crawford ve Louis Foster ilk viraja adeta yan yana giriş yaptı. Crawford ve Foster’ın teması sonrasında Crawford gerilemeye başlarken Foster ise spin attı. Cem Bölükbaşı ise bu kaostan sıyrılarak daha ilk turda 2. sıraya yükseldi.

Cem ve takım arkadaşından duble

cem bölükbaşı

Yarışın 6. turunda Cameron Das blokaj yaptı ve pistten taştı. Lastiğinin aldığı hasar yüzünden de bir sonraki virajda lastik patlattı. Ardından pite kadar ulaşmayı başarsa da yarış dışı kalmaktan kurtulamadı. Liderliği alan Cem Bölükbaşı, yarışın sonuna kadar yerini korumayı başardı.

Bu galibiyetle birlikte Van Amersfoot Racing takımı da ilk galibiyetini almış oldu. Bölükbaşı’nın arkasından da takım arkadaşı Villagomez geldi ve takım yarışta duble yapmış oldu. Yarışın ardından bir açıklama yapan Bölükbaşı, “Daha iyi bir başlangıç olamazdı, ilk galibiyetim 5. sıradan başlayarak geldi. Çok iyi bir start alamadım, devirleri istediğim gibi ayarlayamadım ancak iyi bir ilk tur geçirdik, 1 ve 2. virajdaki hataları değerlendirdik. Sonrasında da lider hata yaptı ve biz de yarışı sorunsuz bir şekilde bitirdik. Böyle düşününce bu gerçekten inanılmaz.” dedi.

Bu haftasonunun ikinci yarışı yarın gerçekleştirilecek. Bu yarışı Euro Formula Open YouTube kanalı üzerinden canlı olarak takip edebilirsiniz.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.