Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Çiftlik Bank Kurucusu ‘Tosuncuk’ Lakaplı Mehmet Aydın Tutuklandı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çiftlik Bank Kurucusu 'Tosuncuk' Lakaplı Mehmet Aydın Tutuklandı

Çiftlik Bank Kurucusu 'Tosuncuk' Lakaplı Mehmet Aydın Tutuklandı

Geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye’yi şaşkınlığa uğratacak bir hamleyle Brezilya’da teslim olup yargılanmak üzere Türkiye’ye gelen Mehmet Aydın, sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 3 Şubat’ta gelen Aydın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 26 saati sorgulama olacak şekilde 4 gün boyunca gözaltında tutuldu. Sonrasında polis minibüsüne bindirilerek Bayrampaşa Devlet Hastanesi‘ne götürülen Aydın, burada sağlık kontrolünden geçip işlemlerin tamamlanmasının ardından Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesi’ne getirildi. 

Çiftlik Bank davası sanığı tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Mehmet Aydın’ın İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde verdiği ifadenin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. 

Mehmet Aydın

“Kimseye kesin kazanç vaadinde bulunmadım” 

Çiftlik Bank şirketi altında binlerce insanı milyonlarca TL değerinde dolandırarak yurt dışına kaçan ve 3 yıldır kaçak durumda olan Mehmet Aydın, verdiği ifadede Çiftlik Bank projesinin ilk aşamada internet oyunu olarak tasarlandığı söyledi. Çiftlik Bank şirketi altında kimseye kesin kazanç vaadinde bulunulmadığını söyleyen Aydın, sistem kapanırsa sadece ana para iadesinin garantisinin verildiğini belirtti. Oyuna üye olanların reel çiftliklerde payının olmadığını, binlerce üyenin de oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını ifade eden Aydın, bu sistemi de dolandırıcılık amacıyla kurmadığını, şirketin kapandığı son ana kadar da ana para iadesi yapmanın iyi niyetinin bir göstergesi olduğunu savundu. 

Mehmet Aydın hangi suçlamalardan yargılanacak?

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın hakkında 102 mağdurun şikayetçi olması gerekçesiyle “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç örgütüne üye olma”, “bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarıyla ilgili yeni soruşturma dosyası açıldı. Bu suçlamalar dışında Aydın’la ilgili “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak” ve “dolandırıcılık” gibi suçlardan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.