Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Çip Krizi Otomotivi Vurmaya Devam Ediyor: Honda, Japonya’daki Bir Fabrikasını Geçici Olarak Kapatıyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çip Krizi Otomotivi Vurmaya Devam Ediyor: Honda, Japonya'daki Bir Fabrikasını Geçici Olarak Kapatıyor

Çip Krizi Otomotivi Vurmaya Devam Ediyor: Honda, Japonya'daki Bir Fabrikasını Geçici Olarak Kapatıyor

Koronavirüs pandemisinin en çok etkilediği sektörlerden bir tanesi, mikroçip üretimi oldu. Çalışmayı durduran fabrikaların çip üretmemesi, bugün hayatımızda kullandığımız pek çok elektronik üründe tedarik sorunlarına yol açtı. Bu krizden en çok etkilenen sektör ise hiç şüphesiz otomotiv oldu. Sıfır otomobillere ulaşmayı zorlaştıran kriz, ikinci el otomobillerin fiyatlarının da tavan yapmasına yol açtı.

Otomotiv sektöründeki mikroçip krizi, birkaç yıl daha hayatımızda olacak. Ancak bu süreçte neler yaşanacağını kestirebilmek çok zor. Zira şirketler, şu sıralar bu konu nedeniyle hayli zor bir süreçten geçiyorlar. Gelen son haberlerse Honda‘nın artık bu krizle başa çıkamadığını gösteriyor. Şirket, motor ve fren sistemlerinde yaşanan çip krizi nedeniyle Japonya’da üretime ara verme kararı aldı. 

Üretime ara veren tesis, günde 2.000 araç üretiyor

Honda

Japonya’nın en büyük haber kaynaklarından Kyodo’ya göre Honda, ülkenin Mie isimli eyaletindeki üretim tesisini 2-6 Ağustos 2021 tarihleri aralığında kapatacak. Şirket bu süreçte, çip krizini kısmen de olsa çözmeye çalışacak. Günde 2.000 araç üretim kapasitesine sahip olan tesis, bu süreçteki açığı eylül ayında fazla çalışarak kapatmaya çalışacak.

Honda, tarihinde ilk kez böyle bir sorun yaşamıyor. Şirket, pandeminin tavan yaptığı ve dünya dört bir yanında büyük kapanmaların yaşandığı dönemde de otomobil üretimini durdurma kararı almıştı. Şimdi, bu kararlara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Ayrıca Toyota ve Volvo gibi şirketler de zaman zaman aldıkları kararlar ile otomobil üretimini durdurdu. Çip krizi, otomotiv sektöründe giderek daha derin yaralar açıyor ve bu yaraların ne zaman kapanacağı, şimdilik bilinmiyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.