Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

DSÖ’den Delta Varyantı Açıklaması: Avrupa’da Baskın Varyant Haline Geldi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

DSÖ'den Delta Varyantı Açıklaması: Avrupa'da Baskın Varyant Haline Geldi

DSÖ'den Delta Varyantı Açıklaması: Avrupa'da Baskın Varyant Haline Geldi

Koronavirüs salgınında son birkaç haftadır Delta varyantı gündemde. Hindistan’da ortaya çıkan ve çok daha bulaşıcı olduğu için endişe verici bulunan varyanta ait vakalar dünya genelinde giderek artıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan en son açıklama ise varyantın Avrupa’daki yayılımının hızlandığını ve artık ‘baskın varyant’ haline geldiğini gösteriyor.

Avrupa’da tespit edilen koronavirüs vakalarının yüzde 68’lik ciddi bir kısmını Delta varyantı oluşturuyor. DSÖ Avrupa önümüzdeki aylarda varyantın dünya genelinde baskın varyant olmasını beklediklerini vurguladıkları açıklamasında “Endişe veren Delta varyantı Avrupa’da hızla ilerliyor ve şimdi bölgenin baskın varyantı hâline geldi. Mevcut trendlere bakılırsa Delta, gelecek aylarda küresel anlamda baskın varyant olacak” ifadelerini kullandı.

‘Pandeminin bitmesinden halâ uzaktayız’:

Delta varyantı

Son bir yılda aşı çalışmalarında kat edilen yol bize pandeminin nihayet bitebileceğini hissettirmiş olsa da ne yazık ki artışa geçen vaka sayıları bu düşünceyi doğrulamıyor. DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, pandeminin bitmesinden halâ uzakta olunduğunu vurguladığı açıklamasında “İyi haber ise veriler açık bir şekilde tam aşılı olmanın ağır hastalık ve ölüm riskini ciddi anlamda düşürdüğünü gösteriyor” diyerek aşı çalışmalarının önemini vurguluyor.

Delta varyantının baskın varyant olması sonrası Avrupa için yapılan en önemli açıklama ise DSÖ ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nin koronavirüsle mücadele kapsamında atılan adımlar yeniden uygulanmasını önermeleri oldu. Bu da Avrupa’da ve ilerleyen süreçte dünya genelinde yeni kısıtlamaların olabileceğine işaret ediyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.