Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

İngiltere, Dünya Çapında En İyi Üniversitelerden Mezun Olan Herkese Çalışma Vizesi Verecek

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İngiltere, Dünya Çapında En İyi Üniversitelerden Mezun Olan Herkese Çalışma Vizesi Verecek

İngiltere, Dünya Çapında En İyi Üniversitelerden Mezun Olan Herkese Çalışma Vizesi Verecek

İngiltere, Brexit sonrası finanstan teknolojiye her alanda ülkenin rekabet gücünü artırmaya çalışıyor. Bu adım da beraberinde bazı düzenlemelerin yapılmasını getiriyor. Atılan ilk ve önemli adımlardan biri ise yüksek vasıflı personellerin ülkeye yerleşmelerini kolaylaştırmak için atıldı.

Artık ‘dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun olan’ kişiler, İngiltere’de çalışma vizesi almak için iş teklifi beklemek durumunda kalmayacak. Hükümet ayrıca girişimcilik desteği alan girişimcilerin de şirket kurmalarını kolaylaştırmak için var olan programı yeniden değerlendirerek özel bir program sunacak. 

‘Amaç özel sektör yatırımlarını artırmak’

Hükümetin bu adımlarının arkasında yatan sebep ise özel sektöre hareketlilik getirerek yatırımların artmasına olanak sağlayacak bir ortam inşa edebilmek. İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Departmanı sekreteri Kwasi Kwarteng kararlara ilişkin raporda, “Birincil hedef, tüm Birleşik Krallık genelinde özel sektör yatırımlarını artırmak, tüm işletmelerin yenilik yapması için doğru koşulları yaratmak ve onlara bunu yapma güvenini vermek” ifadelerini kullandı.

İngiltere ayrıca geçtiğimiz aylarda benzer bir adımı da eğitimini İngiltere’de tamamlayan öğrenciler için atmıştı. Buna göre eğitimini İngiltere’de tamamlayan lisans ve lisansüstü öğrencileri, çalışmak ve iş aramak için iki yıl daha ülkede kalabilecek, bu öğrencilerin de ülkede kalmak için iş teklifi almalarına gerek kalmayacak. Mezun Rotası adı verilen bu uygulama, Temmuz ayının ilk gününden itibaren başvurulara açılmış durumda.

Atılan bu adımlar ile İngiltere, ABD ve Kanada gibi, profesyoneller ve yetkin uzmanlar için bir ‘cazibe merkezi‘ haline gelmeyi amaçlıyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.