Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Jeff Bezos’un Eski Eşi MacKenzie Scott, 286 Kuruma 2,7 Milyar Dolar Bağış Yaptı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Jeff Bezos'un Eski Eşi MacKenzie Scott, 286 Kuruma 2,7 Milyar Dolar Bağış Yaptı

Jeff Bezos'un Eski Eşi MacKenzie Scott, 286 Kuruma 2,7 Milyar Dolar Bağış Yaptı

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un eski eşi MacKenzie Scott, 2019 yılında tarihin en pahalı boşanmasının altına imza atmış, o dönemden itibaren de dünyanın en zengin kadınları listesinde zirveye çıkmıştı. Boşanma sonucunda Bezos’tan yaklaşık 38 milyar dolar tazminat alan Scott, parasının büyük bir bölümünü hayır kurumlarına bağışlamaya karar verdi.

Bugüne kadar 4 milyar doların üzerinde bağış yapan Scott, son olarak ırk eşitsizliği, sanat ve eğitim ile ilgili kendi seçmiş olduğu 286 kuruma toplamda 2,7 milyar dolar bağışladı. Servetinden bu kadar para bağışlamasına rağmen Scott, Forbes’a göre şu anda halen dünyanın en zengin 22. kişisi.

“Paramı gözden kaçan, yetersiz finanse edilen insanlarla paylaşmak istiyorum”

mackenzie scott

MacKenzie Scott, salı günü paylaşmış olduğu bir yazıda büyük servetlere sahip olan kişilerin azınlıktan oluşmasından rahatsızlık duyduğunu dile getirirken, sürekli bir başkasından çözüm beklemenin alçakgönüllülükten başka bir şey olmadığını belirtti.

Bezos’la boşanmasının ardından elde ettiği parayla bağış yaparak adından söz ettiren Scott, sadece 4 ay içerisinde 4 milyar dolarlık bağış yapmasının ardından, servetinden 2,7 milyar doları toplamda 286 kuruma vermeye karar verdi Scott, yapmış olduğu açıklamada bundan sonra servetini insanların gözünden kaçıp yeterince iyi finanse edilmeyen insanlarla paylaşmak istediğini dile getirdi.

 

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.