Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Kendinize İyi Bakın: Microsoft, Windows 11 ile Birlikte Kaldırılan Özellikleri Açıkladı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kendinize İyi Bakın: Microsoft, Windows 11 ile Birlikte Kaldırılan Özellikleri Açıkladı

Kendinize İyi Bakın: Microsoft, Windows 11 ile Birlikte Kaldırılan Özellikleri Açıkladı

Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, kullanıcılara yeni nesil bir işletim sistemi sunacağını ifade ettiği Windows 11 işletim sistemini dün akşam resmen duyurdu. Gerek tasarımı gerekse sunduğu özellikleriyle daha çok ‘Windows 10 Buçuk’ gibi görünen Windows 11, yanında pek çok yeni özellik getirirken bazı özelliklere de veda etmiş durumda.

Microsoft, bu konuda kullanıcılara açık sözlü davranmayı tercih ederek Windows 11 ile birlikte ‘kullanım dışı bırakılan veya kaldırılan’ tüm özellikleri resmi internet sitesinde listeledi. Cortana, Internet Explorer, Haberler ve İlgi Alanları gibi pek çok özellik Windows 11’de ya kaldırılmış ya da devre dışı bırakıldı.

windows 11

Microsoft, Windows 11 ile birlikte veda ettiğimiz özellikler için, “Windows 10’dan Windows 11 işletim sistemine yükseltme yaptığınızda veya bir Windows 11 güncelleştirmesi yüklediğinizde bazı özellikler kullanım dışı bırakılabilir veya kaldırılabilir” açıklamasını paylaştı ve tüm özellikler için bir liste oluşturdu.

Windows 11’de kullanım dışı bırakılan veya kaldırılan özellikler

Cortana artık ilk önyükleme deneyimine dahil edilmeyecektir ve Görev Çubuğu’na sabitlenmeyecektir. Microsoft hesabıyla oturum açıldığında masaüstü duvar kağıdı, cihazda dolaşımda kullanılamaz. Internet Explorer devre dışı bırakılmıştır. Yerine, bazı senaryolarda faydalı olabilecek IE Modu’nu da içeren Microsoft Edge önerilmektedir. Matematiksel Giriş Paneli kaldırılacaktır. Matematik giriş denetimini ve tanımayı içeren Matematik Tanıma, istek üzerine yüklenebilir. OneNote gibi uygulamalardaki mürekkepli matematik özelliği bu değişiklikten etkilenmez. Görev Çubuğu’ndaki Haberler ve İlgi Alanları kaldırılacaktır. Bunun yerine kullanılabilecek işlevler Arabirim Öğeleriyle sağlanabilir. Kilit Ekranı’ndan Hızlı Durum ve ilişkili ayarlar kaldırılmıştır. S Modu şimdilik sadece Windows 11 Home sürümünde kullanılabilecektir. Skype Şimdi Toplantı Yap yerine Sohbet özelliği sunulacaktır. Ekran Alıntısı Aracı kullanılabilmeye devam edecektir ancak Windows 10 sürümündeki eski tasarım ve işlevlerin yerine, önceden Ekran Alıntısı ve Taslak adıyla bilinen uygulamanın tasarımı ve işlevleri sunulacaktır. Başlat, Windows 11 işletim sisteminde büyük değişikliklere uğramıştır. Kullanım dışı bırakılan veya kaldırılan önemli şeylerden bazıları şunlardır: Adlandırılmış uygulama grupları ve klasörleri artık desteklenmemektedir ve düzen şimdilik yeniden boyutlandırılamamaktadır. Windows 10’dan yükseltme yaparken, sabitlenmiş uygulamalar ve siteler taşınmayacaktır. Canlı Kutucuklar artık kullanılamamaktadır. Hızlıca bakılabilecek dinamik içerikler için Arabirim Öğeleri özelliğini inceleyin. Tablet Modu kaldırılmıştır; klavye takma ve ayırma duruşları için yeni işlevler ve olanaklar eklenmiştir. Görev Çubuğu işlevleri değiştirilmiştir. Bunlardan bazıları: Kişiler artık Görev Çubuğu’nda bulunmamaktadır. Önceden yapılan özelleştirmeler dahil olmak üzere bazı simgeler, yükseltilen cihazların Sistem Tepsisi‘nde (systray) görünmeyecektir. Ekranın altına hizalama, izin verilen tek konum olacaktır. Uygulamalar artık Görev Çubuğu‘nun herhangi bir yerini özelleştiremeyecektir. Zaman Çizelgesi kaldırılmıştır. Bazı benzer işlevler Microsoft Edge’de bulunmaktadır. Dokunmatik Klavye artık 18 inç ve üstü ekran boyutlarındaki klavye düzenlerinde yerleştirilmeyecek ve ayrılmayacaktır. Cüzdan kaldırılmıştır.

Aşağıdaki uygulamalar yükseltme sırasında kaldırılmayacak ancak yeni cihazlarda veya Windows 11 işletim sistemi temiz yüklendiğinde artık yüklü olmayacak. Bunlar Store’dan indirilebilecekler:

3B Görüntüleyici Windows 10 için OneNote Paint 3D Skype sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.