Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Microsoft Defender Popüler Torrent Uygulaması uTorrent’i Otomatik Olarak Siliyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft Defender Popüler Torrent Uygulaması uTorrent'i Otomatik Olarak Siliyor

Microsoft Defender Popüler Torrent Uygulaması uTorrent'i Otomatik Olarak Siliyor

Windows 10’un 21H1 kodlu sürümünü yüklemiş olan kullanıcılar, ilginç bir sorunla karşılaşmaya başladılar. Windows 10’un yerleşik antivirüs uygulaması Microsoft Defender‘a gelen son bir güncelleme, milyonlarca kullanıcının bilgisayarında yüklü olan uTorrent uygulamasını otomatik olarak kaldırmaya başladı. Üstelik bir kullanıcı, bilgisayarından kaldırılan bu uygulamayı yeniden yüklemek istediğinde ne yazık ki başarısız oluyor

Aslına bakacak olursak bu durum ilk kez yaşanmıyor. Zira hem Microsoft Defender hem de diğer antivirüs yazılımları, 2018 yılında uTorrent’i kötü amaçlı yazılım olarak görmüş, uygulamanın bilgisayarlardan kaldırılmasına yol açmışlardı. Şimdi yaşanan olaysa biraz daha farklı. Microsoft Defender, uTorrent’in yükleme dosyası çalıştırıldığında da devreye giriyor ve kuruluma ait her şeyi siliyor.

Diğer torrent uygulamalarında böyle bir sorun yok

uTorrent

Microsoft forumlarında açılan konular ile kullanıcılardan gelen yorumlara baktığımızda, sorunun az önce de bahsettiğimiz gibi yalnızca Windows 10 21H1 güncellemesi yüklü bilgisayarları etkilediğini görüyoruz. Daha önceki sürümlerde şu ana kadar böyle bir sorun bildirilmedi. Ayrıca BitTorrent ve qBitTorrent gibi diğer popüler uygulamalarda böyle bir sorun yaşanmadığını belirtelim.

Bu arada, Microsoft Defender nedeniyle bilgisayarınızdan kaldırılan uTorrent’i yeniden yüklemek isterseniz, yapabileceğiniz birkaç şey elbette var. Ancak şimdilik bu yöntemleri uygulamanızı pek de tavsiye etmiyoruz. Çünkü uTorrent gerçekten de istenmeyen bir yazılım haline gelmiş olabilir. Bu yüzden, konuyla ilgili yeni bir gelişmenin yaşanmasını beklemek daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır.

İşte Microsoft Defender’ın uTorrent için veridiği uyarı

Windows 10

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.