Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Neden Akıllanmıyoruz: Eskişehir’de ‘Günde 3 Dakika Reklam İzlettiren’ Saadet Zinciri Ortaya Çıktı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Neden Akıllanmıyoruz: Eskişehir'de 'Günde 3 Dakika Reklam İzlettiren' Saadet Zinciri Ortaya Çıktı

Neden Akıllanmıyoruz: Eskişehir'de 'Günde 3 Dakika Reklam İzlettiren' Saadet Zinciri Ortaya Çıktı

Gün geçmiyor ki güzel ülkemizde yeni bir dolandırıcılık olayı yaşanmasın. Eskişehir‘den gelen son haberler, üç kişinin bir araya gelerek vatandaşları dolandırdığı ve toplam miktarı bilinmeyen bir vurguna imza attığı açığa çıktı. Şirketin kurucuları ile yönetim ekibine 2.160’ar yıldan 7.200’er yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor.

“Ankaway” isimli bu oluşum, edinilen bilgilere göre 2016 yılında hizmet vermeye başlıyor. İnsanlara, reklam izleyerek para kazanma vaadinde bulunan oluşum, fiyatı 1.000 TL ila 35 bin TL aralığında farklı paketleri satarak insanlara video izletiyor ve yatırdıklarının yüzde 65’ini katılımcılara vereceğini iddia ediyor. Üstelik tüm bunlar, günde 3 dakika reklam izleyerek mümkün olacaktı. Elbette bu saadet zincirinin de diğerleri gibi foyası ortaya çıkmış durumda.

Kim size günde 3 dakika çalışmanız durumunda yatırdığınızın yüzde 65’ini vadeder?

Ankaway

Tüm saadet zincirleri hikayesinde olduğu gibi Ankaway projesinde de paralar ilk katılımcılara tıkır tıkır ödeniyor. Hatta şirket, bu süreçte araba çekilişleri bile düzenliyor. 2017 yılına geldiğimizde ise sistem patlıyor ve mağduriyetler yaşanmaya başlıyor. Hikayenin devamı ise bildiğiniz gibi. Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Ersin Tosun tarafından hazırlanan iddianame, Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul ediliyor ve yargılama süreci başlıyor.

Haklarında dava açılan ve nitelikli dolandırıcılık ile suçlanan isimler şöyle; Eren Düzyol (kurucu), Halil Başoğlu (Eren Düzyol’un kayınbiraderi), Muhammet Satıroğlu (yazılımcı), Delli Ertuğrulhan Ay, Ersin Düzyol, Kadir Turgut, Murat Turgut, Sadettin Er ve Savaş Işık. İşte bu isimler hakkında 2.160’ar yıl ile 7.200’er yıl arasında hapis cezası isteniyor. Açılan davanın ilk soruşturması, kasım ayında gerçekleştirilecek.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.