Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Pinterest, ‘Kilo Verme’ Reklamlarını Yasaklayan İlk Sosyal Medya Devi Oldu

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Pinterest, 'Kilo Verme' Reklamlarını Yasaklayan İlk Sosyal Medya Devi Oldu

Pinterest, 'Kilo Verme' Reklamlarını Yasaklayan İlk Sosyal Medya Devi Oldu

Ülkemizde de çok sayıda kullanıcısı olan görsel içerik paylaşım platformu Pinterest, reklamlarla ilgili çok önemli bir karar alındığını duyurdu. Platform tarafından yapılan açıklamalara göre Pinterest bundan sonra, kilo verme ile ilgili reklamların gösterilmesini engelleyecek. Bu karar, bugüne kadar alınmış reklam kararları arasında bir ilk durumunda.

Pinterest’in böyle bir karar almasının nedeni, insanların kilo vermelerini istemiyor oluşu değil. Ancak bazı reklamverenler, reklamlarında belirli bir vücut tipini, belirli bir kiloyu ya da belirli miktarda kilo verdirdiğini iddia eden ürünleri teşvik ediyorlar. Pinterest, bu durumun önüne geçebilmek için, yani sağlıksız kilo vermeyi engellemek için böyle bir karar aldığını belirtiyor. Böyle bir karar, büyük sosyal ağlar arasında ilk kez alınmış durumda.

Karar, düzensiz yeme alışkanlığının artmasının doğal bir sonucu

Pinterest

Pinterest tarafından yapılan açıklamalara göre karar alınırken, ABD Ulusal Yeme Bozuklukları Derneği ile iş birliği yapıldı. Zira bu kurum, Mart 2020’den beri yaptığı araştırmalarda, düzensiz beslenme alışkanlığı oluşan insanların sayısında çok ciddi artışlar yaşandığını tespit etmişti. Üstelik durumun ciddiyetini kavrayan insanlar, bu durumdan nasıl kurtulacaklarını bilemez hale gelmişler ve yardım arayışına girişmişlerdi. Pinterest, bu duruma daha fazla kayıtsız kalamamış gibi görünüyor.

Fotoğraf paylaşım platformunun reklam politikasını güncellemesinin, sektör için çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Pinterest’in aldığı karar emsal teşkil ederse, diğer sosyal ağlar da buna benzer bir karar alıp, sağlıksız kilo verilmesini sağlayan kurum ya da ürünlerin tüketicilere ulaşmasını engelleyebilirler. Hatta bu sayede insanların sağlıklı bir şekilde kilo vermeleri yönünde teşvikler bile yapılabilir. Bu da giderek dünya genelinde büyük bir sorun olmaya başlayan düzensiz kilo verme ve sağlıksız beslenme gibi konuların önlenmesini sağlayabilir.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.