Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Sağlık Bakanı, Bayram Tatiline Çıkanları Aşıya Çağırdı: “Dönüşe Bırakmayın”

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sağlık Bakanı, Bayram Tatiline Çıkanları Aşıya Çağırdı: “Dönüşe Bırakmayın”

Sağlık Bakanı, Bayram Tatiline Çıkanları Aşıya Çağırdı: “Dönüşe Bırakmayın”

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte vatandaşlar, tatil ve bayram ziyareti gibi nedenlerle otoyollara akın etti. İstanbul gibi büyükşehirler, asıl nüfuslarıyla karşılaştırınca neredeyse boş kaldı. Ancak aşılamalar ne kadar hızlansa da pandemi henüz bitmiş değil. Bu nedenle Sağlık Bakanı, yakın zamanda konuyla ilgili bir uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayram tatilinde şehir dışına çıkanlara uyarıda bulundu. Twitter’dan paylaştığı gönderide “aşıları dönüşe bırakmayın” diyen Koca, vatandaşları bir an evvel aşı olmaya ve pandemiyle mücadeleye destek olmaya çağırdı.

“Dönüşe bırakmayın”

bayram tatili

Türkiye’deki aşılama çalışmaları son 2 aydır eskiye nazaran oldukça hızlı bir şekilde ilerliyor. Aşılama yaş sınırı 18’e kadar indikten sonra Fahrettin Koca, kronik rahatsızlığı olan 18 yaş altı çocukların da aşılanmasından yana olduğunu ve bunun da yakın zamanda tamamlanacağını duyurmuştu. An itibariyle şu ana kadar 63 milyon dozun üzerinde aşı uygulandı. 21 milyonun üzerinde vatandaş ise 2 dozluk aşı takvimini tamamladı. Ancak aşı yaptırmamayı seçenlerin miktarı ve Delta varyantının da ülkemize ulaşmasıyla birlikte yakın zamanda kaybettiğimiz endişeler, tekrardan su yüzüne çıktı.

Bayram tatili nedeniyle özellikle büyükşehirlerden çok sayıda insan memleketlerine ya da çeşitli tatil beldelerine yöneldi. İstanbul gibi kalabalık şehirlerde bu insanların yokluğu kendini hissettirmekte. Bayram virüsün yayılması için uygun ortam hazırladığından dolayı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, herkesi seyahatleri sırasında aşı olmaya çağırdı. Uyarıyı Twitter üzerinden yapan Bakan Koca, gönderisinde şu ifadelere yer verdi: “Dönüşe bırakmayın. Bulunduğunuz yerde aşınızı şimdi yaptırın. Sağlık kurumlarımız, ilk doz ve devam dozu aşıları için hizmetinizde.”

Aşı randevusu nasıl alınır?

mhrs

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne e-nabız bilgilerinizle giriş yaparak kolayca birinci ve ikinci doz randevularınızı alabilirsiniz. Buraya tıklayarak siteye giriş yaptıktan sonra yer ve tarih seçmeniz yeterli.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.