Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Samsung’dan Heyecan Verici Açıklama: 6G ile 5G’den 50 Kat Daha Yüksek Hıza Ulaştık

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Samsung'dan Heyecan Verici Açıklama: 6G ile 5G'den 50 Kat Daha Yüksek Hıza Ulaştık

Samsung'dan Heyecan Verici Açıklama: 6G ile 5G'den 50 Kat Daha Yüksek Hıza Ulaştık

Ülkemizde henüz 5G dahi kullanıma sunulmamış olsa da mobil teknoloji sektörünün öncü şirketleri 6G üzerindeki çalışmalara çoktan başlamış durumdalar. Geçtiğimiz gün 6G çalışmalarıyla ilgili yeni bir açıklamada bulunan Samsung Electronics Kıdemli Başkan Yardımcısı, Ürün Stratejisi, Ağlar İş Başkanı Wonil Roh, 6G çalışmaları sırasında 5G’ye kıyasla 50 kat daha yüksek hız elde etmeyi başardıklarını söyledi.

Aslına bakacak olursak söz konusu açıklamaların yapıldığı sunum, Samsung’un 5G ekipmanlarını merkezine alıyordu ve Güney Koreli teknoloji devi, 5G ağlarında saniyede 5,23 gigabit (Gbps) hıza ulaştıklarını aktardı. Yine de 6G ile ilgili açıklamalar yapmaktan da geri durmayan Samsung’un Ağ Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Sunghyun Choi, 6G’nin deneyimler ve hizmetler paradigmasını tamamen şekillendireceğini, yepyeni bir fırsatlar dünyasının kapılarını açacağını ifade etti.

samsung 6G

Aslına bakacak olursak Samsung, kısa süre önce terahertz frekansta çalışan ilk 6G prototipinin demosunu göstererek 6G konusundaki çalışmalarının ne seviyede olduğunu zaten gün yüzüne çıkarmıştı. Ancak 6G teknolojisinin 5G’den 50 kat daha hızlı olacağının söylenmesi, şirketin iddiasını bambaşka bir seviyeye çıkarmış oldu.

Samsung’a göre 6G ile ilgili çalışmaların tamamlanması ve ilk kez ticari kullanıma sunulması 2028 yılında gerçekleşebilir. Ancak toplu ticarileşme ve yaygın kullanım için 2030 yılına kadar beklememiz gerekecek. Sunghyun Choi, Samsung’un sürekli olarak yapay zeka, robotik, görsel teknolojiler ve gelecekteki teknolojiler için güvenlik alanları üzerinde çalıştığını belirtti ki tüm bunların 6G’den bağımsız çalışmalar olduğunu söylemek zor. 

Zira Choi, sunum sırasında ‘XR‘ adında yeni bir terimden bahsetti ki bu terim, 6G’nin sunduğu (Belki 5G’nin de) fırsatlardan faydalanacak; eğlence, tıp, bilim, eğitim ve üretim endüstrilerinin sınırlarını zorlayacak, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve karma gerçekliği birleştiren yeni bir teknolojiyi ifade ediyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.