Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Sanayi ve Teknoloji Bakanından Kripto Para Açıklaması: Hızlı Bir Raporlama Çıkaracağız

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sanayi ve Teknoloji Bakanından Kripto Para Açıklaması: Hızlı Bir Raporlama Çıkaracağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanından Kripto Para Açıklaması: Hızlı Bir Raporlama Çıkaracağız

Kripto paraların Türkiye’deki kaderi konusunda tartışmalar sürerken yetkili bir isimden konuya yönelik yeni bir açıklama geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Habertürk kanalında konuk olduğu bir canlı yayında kripto paralara yönelik açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank, “Kripto varlıklarla ilgili özel olarak birkaç toplantı tertip ettim. Burada sektörle ilgili neler yapılabilir, hızlı bir raporlamayı da piyasaya çıkaracağız.” ifadelerinde bulundu. Varank aynı zamanda kripto paralara güveni olmadığını belirtirken bunun hükümetin politikasına dahil olmadığını da ekledi.

“Dolandırıcılığa çok müsait”

mustafa varank

Kripto paraları güvenilir bulmadığını yineleyen Mustafa Varank, kripto para borsasının dolandırıcılığa çok müsait bir alan olduğunu ifade etti ve ekledi: “Burada birkaç şeyi birbirinden ayırmamız gerekiyor. Evet bu teknolojik bir şey. Blockchain, bu işin teknoloji tarafı, kripto paralar bu teknolojiyle üretilmiş ürünler. Bir de bunun borsa tarafı var. Dolandırıcılık daha çok o tarafta dönüyor.”

Kripto para düzenlemelerine yönelik çalışmalar sürüyor

türkiye kripto para

Kripto paraların kara para aklamada ve terörist aktivitelerin finansmanında kullanılabileceğini de savunan bakan, birçok ülkenin bu alana şüpheyle yaklaştığının da altını çizdi. Paranın bollaşmasından sonra yatırım aracı olarak görülmeye başlayan kripto paraların daha dikkatli bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade eden Varank, şu sözlerle getirilebilecek düzenlemeleri işaret etti: 

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.