Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Sedat Peker’in YouTube Kanalı ile Sosyal Medya Hesaplarına Erişim Engeli Getirildi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sedat Peker’in YouTube Kanalı ile Sosyal Medya Hesaplarına Erişim Engeli Getirildi

Sedat Peker’in YouTube Kanalı ile Sosyal Medya Hesaplarına Erişim Engeli Getirildi

Organize suç örgütü lideri olduğu suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, son birkaç aydır YouTube kanalı üzerinden paylaştığı videolarla Türkiye’nin önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Kısa sürede 1 milyon aboneye ulaşan Peker’in kanalı, geçtiğimiz günlerde YouTube tarafından doğrulanmıştı.

Şimdiyse siber haklar aktivisti ve akademisyen Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Sedat Peker’in YouTube kanalı ile Twitter ve Instagram hesaplarına erişim engeli getirildiğini duyurdu. Akdeniz, erişim engelinin gerekçesinin “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” olduğunu söyledi.

Karar henüz uygulamaya konulmadı:

Paylaşımında “Sedat Peker’in YouTube kanalı ve bazı videoları ile Twitter ve Instagram hesapları, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellendi” ifadelerini kullanan Yaman Akdeniz, ilgili platformların Türkiye’de temsilcilikleri olmasına rağmen kararın henüz uygulanmadığını belirtti. Akdeniz, paylaşımına şu ifadelerle devam etti:

“Sorulmadan açıklayayım, engelleme kararı var fakat bu platformlar ‘https’ protokolünü kullandığı için Türkiye’deki erişim sağlayıcıları bu adresleri engelleyemiyor. Karar ancak sosyal ağ sağlayıcıları tarafından uygulanabilir.

Türkiye’de Twitter, YouTube ve Instagram’ın artık yasal temsilcileri var. Bu yasal temsilcilikleri Türkiye talep etti ve geçen sene 5651 sayılı Kanun değişti. Sözde bu platformlar ‘dize geldi’. Türkiye ise uygulamada bu platformlara söz geçiremiyor.”

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.