Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Türkiye’de 2030’da Bugün Kimsenin Düşünemediği 1,8 Milyon Kişilik Yeni İş Potansiyeli Ortaya Çıkacak

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Türkiye’de 2030’da Bugün Kimsenin Düşünemediği 1,8 Milyon Kişilik Yeni İş Potansiyeli Ortaya Çıkacak

Türkiye’de 2030’da Bugün Kimsenin Düşünemediği 1,8 Milyon Kişilik Yeni İş Potansiyeli Ortaya Çıkacak

Özellikle ardımızda bıraktığımız son 10 yılda dünyanın her açıdan takip etmesi zor bir değişim geçirdiği kaçınılmaz bir gerçek. Özellikle teknolojiyle gelen bu değişimle birlikte dünya üzerinde daha önce hiç duyulmamış, kimsenin de düşünmediği meslekler ve uzmanlık alanları ortaya çıktı. Peki, gelecekteki durum nasıl olacak?

Gelecekte dünyanın nasıl bir yer olabileceği hakkında bir yandan da uyarı niteliğindeki görüş, Accessland’in kurucusu Nihal Temur’dan geldi. Temur, dijitalleşmenin birçok yeni iş alanını ortaya çıkardığını, önümüzdeki 10 sene içinde temele ve fiziki becerilere olan ihtiyacın düşüş gösterip yüksek bilişsel, sosyal ve teknolojik becerilere olan talebin artacağını açıkladı.

Türkiye’de 2030’da 7,6 kişilik iş yok olacak, 8,9 milyon kişilik iş ortaya çıkacak:

veri bilimci

Nihal Temur, Türkiye’de 2030’da 7,6 milyon kişilik işin yok olmuş olacağını, 8,9 milyon kişilik yeni iş ortaya çıkacağını açıkladı. Bununla birlikte 2030’a kadar çoğu teknoloji alanında olmak üzere şu an belki de kimsenin aklına gelmeyecek 1,8 milyon kişilik yeni iş potansiyeli ortaya çıkacağını ekledi. Temur, artık her iş için ciddi bir rekabet olduğunu, günümüzde sosyal ve teknolojik yeteneklerin insanları rekabette ayırt eden özellik haline geldiğinin altını da çizdi.

Bireyler, kendi işlerini yapmak istiyorlar:

freelance

Dünya genelinde 1,1 milyar kişinin serbest meslek çalışanı olduğunu belirten Temur, bu kitlenin %75’inin düzenlerinden asla vazgeçmek istemediklerini aktardı. Bu durumun da artık bireylerin kurumlardan bağımsız bir şekilde özgürce kendi işlerini yapmak istediklerine işaret ettiğine parmak bastı. Bu durumun şirketlere olan faydasını da şu şekilde açıkladı:

“Fortune 500 listesinde bulunan her 3 şirketten 1 tanesi işlerini dışardan halletmek üzere serbest meslek hizmetleri veren sitelere yöneliyor. Bu sayede çok daha geniş yelpaze de hizmet sağlayıcı ile buluşuyorlar, coğrafi sınırlarını ortadan kaldırıyorlar ve aynı zamanda maliyetlerini de ciddi anlamda düşürüyorlar.”

Geleceğe hazırlanmak gerekiyor:

“Geçmişte belki de her 10 yılda bir görülen teknolojinin değişim ve dönüşümünü şimdi neredeyse göz açıp kapatıncaya kadar yaşıyoruz. Bugün okula gitmeye başlayan çocukların ileride sahip olacakları mesleklerin %65’i bugünün dünyasında yok. Dolayısı ile geleceğin iş dünyasına kendimizi ve insanlığı hazırlamak gerekiyor.”

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.