Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Volkswagen’in SUV Coupe Modeli ‘Taigo’, Türkiye’ye Geliyor: İşte Özellikleri

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Volkswagen'in SUV Coupe Modeli 'Taigo', Türkiye'ye Geliyor: İşte Özellikleri

Volkswagen'in SUV Coupe Modeli 'Taigo', Türkiye'ye Geliyor: İşte Özellikleri

Almanya merkezli otomobil devi Volkswagen, yeni bir crossover modelini daha piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bundan aylar önce duyurulan ve ilk etapta Brezilya pazarına sunulan “Nivus” isimli SUV coupe, Avrupa’ya ve haliyle de Türkiye’ye “Taigo” ismiyle sunulacak. Volkswagen Taigo’nun 2022 yılında Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

SUV coupe ismi, pek çoğumuz için tanıdık değil. Bu tasarım dilini açıklamak gerekirse; Taigo‘nun SUV gibi görünüp, coupe araç hissi vereceğini söyleyebiliriz. Yani araç hem nispeten yüksek hem de arka kısmında ciddi bir eğimle karşımıza çıkacak. Tüketicilerin ilgi duyduğu araçların farkında olduklarını söyleyen Volkswagen yetkilileri, Taigo’nun tüm otomobil tutkunlarından tam not alacağına inandıklarını ifade ediyorlar.

Karşınızda Volkswagen Taigo

Volkswagen Taigo

Avrupa pazarına gelecek Taigo’nun dış tasarımı, şerit LED farlar, iri bir gövde, kaput üzerindeki detaylarla ön plana çıkıyor. Oldukça sert bir yapıya sahip olan aracın arka kısmında da boydan boya uzanan aydınlatma detayı dikkat çekiyor. Volkswagen Taigo’nun iç tasarımı da en az dış tasarımı kadar kendini gösteren detaylara sahip.

Volkswagen Taigo

Volkswagen Taigo’nun iç tasarımına baktığımızda, işlevsel bir direksiyonla karşılaşıyoruz. Ayrıca şoföre odaklanan bilgi eğlence sistemi de hiç fena görünmüyor. Dijital klima, start stop, hayalet ekran gibi özelliklere sahip olan Taigo’nun eleştirebileceğimiz tek yanı, kullanılan eski usul el freniymiş gibi görünüyor.

Volkswagen

Volkswagen’in yeni SUV coupe modeli, zorlu arazi koşulları için üretilen bir araç değil. Taigo bu yüzden, yalnızca önden çekişli şekilde üretiliyor. Bu bağlamda iki farklı motor seçeneğiyle karşımıza çıkacak olan SUV coupe, 1.0 litrelik 3 silindirli ya da 1,5 litrelik dört silindirli motorlarla satın alınabilecek. Sırasıyla 110 ve 150 beygir güç üretecek bu motor seçenekleri, manuel ya da 7 ileri otomatik DSG şanzıman ile kombine edilecek.

Volkswagen Taigo

Volkswagen Taigo, teknolojik özellikler açısından da oldukça gelişmiş bir yapıya sahip olacak. Bu bağlamda çevre takip sistemi, şerit takip sistemi ve seyahat asistanı gibi özellikler, bu araçla birlikte sunulacak. Seyahat asistanı, şirketin belirlediği maksimum 210 km/sa hızda, yarı otonom sürüş keyfi sunacak.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.