Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Gözleriniz Bayram Edecek: Microsoft, Yüzlerce PC Oyununa HDR Desteği Getiriyor

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Gözleriniz Bayram Edecek: Microsoft, Yüzlerce PC Oyununa HDR Desteği Getiriyor

Gözleriniz Bayram Edecek: Microsoft, Yüzlerce PC Oyununa HDR Desteği Getiriyor

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Microsoft, yeni nesil oyun konsolları olan Xbox Series X ve Series S’te oyunseverlere otomatik HDR özelliği sunuyordu. Bu özellik ile standart dinamik aralığa (SDR) sahip oyunlar dahi yüksek dinamik aralığa (HDR) yükselerek daha iyi bir görsel deneyim sunuyordu.

Microsoft’un DirectX program yöneticisi Hannah Fisher tarafından yapılan açıklamalara göre yazılım devi, oyun konsollarından sonra şimdi de Windows PC’lere otomatik HDR özelliği getirmeyi planlıyor. Söz konusu özellik yayınlandığında 1000’den fazla PC oyunu, otomatik bir şekilde HDR desteğine kavuşacak.

Microsoft, DirectX 11 ve DirectX 12 oyunlara otomatik olarak HDR desteği sunacak

otomatik HDR

Şu an için test aşamasında olan özellik, Windows 10’un son 21337 yapısı ile Windows Insiders katılımcılarının kullanımına sunulmuş durumda. Eğer bir Windows Insider üyesiyseniz, bilgisayarınızı Windows 10 yapı 21337’ye güncellediyseniz ve bir HDR monitöre sahipseniz, bugün itibarıyla çok sayıda DirectX 11 ve DirectX 12  destekli oyunu otomatik HDR özelliği ile deneyimleyebilirsiniz.

Hannah Fisher’ın açıklamalarına göre otomatik HDR özelliği, DirectX 11 ve DirectX 12 SDR oyunların renk ve parlaklık aralığını geliştirerek oyunları HDR kaliteye taşıyor. Fisher, bu özellik ile birlikte oyunseverlerin HDR monitörlerinin yeteneklerinden tam anlamıyla yararlanabileceğini ifade ediyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi otomatik HDR özelliği, güçlü bir GPU gerektiriyor. Ayrıca Microsoft’un henüz özelliği optimize etme ve hataları giderme aşamasında olduğunu da unutmamak gerekiyor. Otomatik HDR şu an için önizleme aşamasında olsa da yayınlandığında güçlü bir PC’ye ve HDR monitöre sahip oyuncular için muhteşem bir deneyim sunabilir.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.