Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Aşı Karşıtı Sağlık Çalışanlarının Aşı Kayıtlarında ‘Hile’ Yaptığı İddia Edildi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Aşı Karşıtı Sağlık Çalışanlarının Aşı Kayıtlarında 'Hile' Yaptığı İddia Edildi

Aşı Karşıtı Sağlık Çalışanlarının Aşı Kayıtlarında 'Hile' Yaptığı İddia Edildi

Milyonlarca öğrencinin okullara geri döndüğü 6 Eylül yani bugünden itibaren COVID-19 tedbirleri kapsamına uygulanacak birçok yenilik var. Bunların başında aşı olmayan vatandaşlar için bazı alanlarda PCR testi zorunluluğu getirildi ancak bazı aşı karşıtı sağlık çalışanlarının başvurdukları yöntem yüzünden bu PCR testleri, güvenilirliğini yitiriyor. 

Eski GATA Yüksek Bilim Konseyi üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Doğancı, aşıya inanmayan ve dolayısıyla aşı olmak istemeyen sağlık çalışanlarının, PCR test zorunluluğundan kaçabilmek adına sistemde sanki aşı olmuş gibi düzenlemeler yaptığını dile getirdi. 

“Hile yapanlara yaptırım uygulanmalı”

sağlık çalışanları

Sağlık Bakanlığı’nın bu tip olayları engelleyebilmesi için sistemi güçlendirmesi ve hile yapanlara karşı yaptırım uygulaması gerektiğini savunan Doğancı, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Az sayıda aşı karşıtı olan sağlık çalışanının sanal olarak aşı olmuş gibi kayıtlarını tanzim ettiğine dair bilgiler alıyoruz.”

Sadece sistemde yapılan hilelere değil, aynı zamanda merdiven altı laboratuvarlar sayesinde üzerinde istenildiği gibi oynanan PCR testlerine de dikkat çeken Doğancı; “Sahtecilik, merdiven altı laboratuvarlar, daha da kötüsü güvenilir testlerin bile zaman zaman yalancı negatif sonuçlar vermesi, toplumsal açıdan PCR testlerinin aşı yerine bir güvenlik unsuru olarak kullanılmasını sınırlar” ifadelerini kullandı.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.