Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

“Bu Netflix’te Var Mıymış?” Diyeceğiniz Netflix’te Yer Alan Kaliteli Türk Filmleri

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

“Bu Netflix’te Var Mıymış?” Diyeceğiniz Netflix’te Yer Alan Kaliteli Türk Filmleri

“Bu Netflix’te Var Mıymış?” Diyeceğiniz Netflix’te Yer Alan Kaliteli Türk Filmleri

Netflix, Türkiye pazarında geçirdiği süre boyunca Türk filmleri kategorisine de özen göstermeye çalışıyor. Her geçen gün bu kategoriye yeni filmler ekleniyor ve dahası Netflix, son dönemlerde dağıtımını kendi üstlendiği yeni Türk filmleri üzerine epey bir yoğunlaşıyor. Her ne kadar birçoğumuz Netflix’i Türk filmlerini izlemek için çok kullanmasak da Netflix hemen hemen herkesin aradığını bulabileceği birçok türe uzanan filmleri biz izleyicilere sunmayı başarıyor.

Özellikle Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu, Ayla ve Müslüm gibi son dönem popüler Türk filmlerinin daha da geniş kitlelere ulaşmasında Netflix’in rolü azımsanmayacak kadar fazla. Bu içeriğimizde, bu bahsettiğimiz filmlerin yanı sıra Netflix’te yer alan kaliteli Türk filmlerine yakından bakıyoruz.

netflix türk filmleri

Netflix’te yer alan kaliteli Türk filmleri:

7. Koğuştaki Mucize G.O.R.A. Kelebeğin Rüyası Ölümlü Dünya Mucize Aşk Tesadüfleri Sever Beynelmilel  Nuh Tepesi  Daha

Hakan Günday’ın aynı isimli romanından uyarlanan film: Daha

Tür: Suç, Dram Yönetmen: Onur Saylak Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Turgut Tuncalp IMDb puanı: 6,9

Hakan Günday’ın aynı isimdeki başarılı romanından uyarlanan Daha, Ege’de sakin bir sahil kasabasında geçiyor. Fakat bu sakin sahil kasabası aslında dışarıdan göründüğü gibi “sakin” değildir. Bu kasabada, insan kaçakçısı babası ile yaşayan 14 yaşındaki Gaza; babasının yanından ayrılıp büyük şehirde okula gideceği günleri beklemektedir. Fakat babası Gaza’yı, insan ticaretinin ve sınır kaçakçılığının karanlık dünyasına her geçen gün daha fazla çekmeye çalışır. Vizyona girdiği dönem epey az salonda gösterilen Daha, şüphesiz Netflix’te hak ettiği değeri görecektir.

Ali Atay ve Haluk Bilginer yeniden bir arada: Nuh Tepesi

Tür: Dram Yönetmen: Cenk Ertürk Oyuncular: Ali Atay, Haluk Bilginer, Arin Kuşaksızoğlu IMDb puanı: 7,1

Masum dizisinde çok iyi bir kimya yakalayan Ali Atay ve Haluk Bilginer’i yeniden bir araya getiren Nuh Tepesi, babasının isteğini yerine getirmeye çalışan Ömer isimli bir adamın hikâyesine odaklanıyor. Bursa’daki köylerinde bulunan bir ağacın altına gömülmek isteyen İbrahim’e ise bütün köy karşı çıkmaktadır. Bunun sebebi ise söz konusu ağacın köylüler arasında Nuh Peygamber tarafından dikildiğine inanılması ve bu ağacın köye birçok ziyaretçi çekmesidir. Aslında arasının açık olduğu babasının bu isteğini yerine getirmeye çalışan Ömer, bir yandan orta yaş bunalımı ve hamile eşiyle arasında olan problemler ile uğraşmaktadır.

Sıkıyönetim döneminde geçen bir müzik filmi: Beynelmilel

Tür: Komedi, Dram, Müzik Yönetmen: Muharrem Gülmez, Sırrı Süreyya Önder Oyuncular: Cezmi Baskın, Özgü Namal, Umut Kurt IMDb puanı: 7,2

Hem yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncu hem de bir dönem milletvekili olan Sırrı Süreyya Önder imzası taşıyan Beynelmilel, 1982 senesinde askeri darbe ardından yönetime ayak uydurmaya çalışan bir grup yerel müzisyenin hikâyesini anlatıyor. Bir güney kasabasında geçen filmde askeri yönetim ardından bir grup yerel müzisyen, “beynelmilel” yani uluslararası standartlarda bir orkestra hâline getirilmeye çalışılır. Yörenin sıkıyönetim komutanı bu orkestrayı bölgeye gelecek Konsey üyelerini karşılama töreni için hazırlarken, yörede bulunan bazı genç aktivistler de protesto hazırlıkları yapmaktadır.

70’lerden 2010’lara uzanan bir Türkiye dönem seyahati: Aşk Tesadüfleri Sever

Tür: Dram, Romantik Yönetmen: Ömer Faruk Sorak Oyuncular: Mehmet Günsür, Belçim Bilgin, Altan Erkekli IMDb puanı: 7,3

Vizontele, G.O.R.A. ve Sınav dâhil birçok filmin başındaki başarılı yönetmen Ömer Faruk Sorak, Aşk Tesadüfleri Sever ile engellerle dolu bir aşk macerasını bizlere aktarıyor. Çocuklukları ve gençlik yılları boyunca yolları defalarca Ankara’da kesişen Özgür ve Deniz, İstanbul’da tekrar karşılaşıyor. 1977 yılından Deniz ve Özgür’ün 2010 yılında bir araya geldiği dönemi bizlere geri dönüşler ile anlatan Aşk Tesadüfleri Sever; 70’ler, 80’ler ve 90’lardan da birçok nostaljik esinti taşıyor.

Sosyal mesajlar ve ideolojik farklar üzerine yoğunlaşan bir dram: Mucize

Tür: Dram, Komedi, Romantik Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül Oyuncular: Mahsun Kırmızıgül, Talat Bulut, Şenay Gürler, Mert Turak IMDb puanı: 7,6

Mahsun Kırmızıgül müzik kariyerinin ortalarında iken birden sektör değiştirmesi ile baya bir şaşkınlık yaratmıştı. Kırmızıgül yıllar içerisinde hemen hemen her filminde aynı formülü izlese de dram yüklü bazı güzel filmler ortaya çıkarmayı başardı. 1960 yılında Mahir isimli bir öğretmenin İzmir’den bir doğu köyüne tayin olması, Mucize’nin ana olay örgüsü diyebiliriz. Burada köylülere okul inşa etmesi için yardım eden Mahir öğretmen, bir yandan da engelli olduğu için köyde epey bir dışlanan Aziz’i de topluma kazandırmaya çalışıyor.

Paspasla adam öldürenlerin filmi: Ölümlü Dünya

Tür: Aksiyon, Komedi, Suç Yönetmen: Ali Atay Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, Feyyaz Yiğit, Alper Kul IMDb puanı: 7,7

Ali Atay’ın “Hadi içimden geldi.” deyip dönem dönem yazdığı ve yönettiği filmlerden olan Ölümlü Dünya, nesillerdir lokanta işletip çok normal görünen bir ailenin, aslında göründüğü gibi olmadığını anlatıyor diyebiliriz. Haydarpaşa Garı’nda bulunan Tat Lokantasını nesillerdir işleten Mermer ailesi nasıl normal değil derseniz, bu aile aslında dünya çapında etkin olan bir suç örgütü için çalışan tetikçilerden oluşuyor. Çalıştıkları örgüt ile ters düşen ailenin ise her şeyi geride bırakıp kaçmaktan başka çaresi kalmıyor.

Türk edebiyatının gözdelerinden, talihsiz iki genç şairin biyografisi: Kelebeğin Rüyası

Tür: Biyografi, Dram, Tarih Yönetmen: İsmail Çiydem, Yılmaz Erdoğan Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Belçim Bilgin IMDb puanı: 7,7

1940’lı yılların başında verem nedeniyle hayatlarını kaybeden iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun biyografisi niteliğinde olan Kelebeğin Rüyası, bu iki genç şairin Zonguldak’taki yaşamlarını bizlere anlatıyor. 1941 yılında geçen filmde, bir yandan yeni yeni modernleşmeye başlamış bir maden kenti olan Zonguldak’ta Türk edebiyatına ve topluma bir şeyler kazandırmaya çalışan iki genç şair hayat mücadelesi verirken, bir yandan da Avrupa’da korkunç İkinci Dünya Savaşı yaşanmaktadır. Aynı dönemde Zonguldak’ta lise öğretmeni olan Behçet Necatigil de filmde yer alıyor ve Yılmaz Erdoğan tarafından canlandırılıyor.

Asım, bana bi’ limon iki tane de G.O.R.A.’lı: 

Tür: Macera, Komedi, Bilim Kurgu Yönetmen: Ömer Faruk Sorak Oyuncular: Cem Yılmaz, Özge Özberk, Rasim Öztekin, Ozan Güven IMDb puanı: 8,0

Yıllardır YouTube’dan veya çeşitli yerlerden izlediğimiz G.O.R.A., bir süredir Netflix’te de bulunuyor. Cem Yılmaz’ın belki de hata yaparak hemen hemen tüm cevherlerini ortaya döktüğü film olan G.O.R.A., Cem Yılmaz tarafından bile geçilemeyen bir film. Birçoğumuzun defalarca izlediği, replikleri hayatımıza kazınan uzay parodisi G.O.R.A.; Netflix’te ne izleyeceğinizi bilemediğiniz dönemlerde açıp şöyle bir vakit geçirilebilecek yegane film.

Engelli bir babanın adalet arayışı: 7. Koğuştaki Mucize

Tür: Dram Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Deniz Baysal IMDb puanı: 8,2

Fragmanının bile gözleri doldurmaya yettiği 7. Koğuştaki Mucize, Kore yapımı Miracle in Cell No. 7 filminden uyarlanmıştır. Yerelleştirme yönünden bazı farklılıklar olsa da bu iki filmin ana konusu hemen hemen birbiriyle aynı. Filmde, 7 yaşındaki kızı ile aynı zekâ yaşında olan zihinsel engelli Memo’nun hikâyesi anlatılıyor. Sıkıyönetim döneminde geçen filmde, bir gün yörenin sıkıyönetim komutanın kızı Memo ile oyun oynarken kayalıklardan düşüyor ve hayatını kaybediyor. Kızını Memo’nun kollarında gören komutan ise aslında suçsuz olan Memo’nun idam cezasına çarptırılması için elinden geleni yapıyor.

Netflix’te yer alan kaliteli Türk yapımlarını derlediğimiz Türk filmleri listemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Sizler de Netflix’te bulunan beğendiğiniz diğer Türk filmlerini bizlerle ve diğer okurlarımızla yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.