Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Porsche, Batarya Üretimi Konusunda Alman Bir Firmayla Anlaştı

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni Mortal Kombat Filminin Nefes Kesen +18 Fragmanı, İzlenme Rekorları Kırdı

Porsche, Batarya Üretimi Konusunda Alman Bir Firmayla Anlaştı

Çoğunlukla ürettiği yüksek performanslı araçları ve lüks eşyalarıyla tanıdığımız Almanya merkezli otomobil üreticisi Porsche, Taycan modelleriyle elektrikli araçların performanstan geri kalmak zorunda olmadığını herkese göstermiş ve yeni modelleriyle farklı kullanım senaryoları için farklı elektrikli modeller üzerinde çalıştığını bizlere göstermişti.

Şimdiyse bu elektrikli modellerin bataryaları üzerine hem üretici hem de tüketici açısından faydalı olacak gibi görünen bir atılımla karşımıza çıkarak elektrikli modeller üzerine yoğunlaştığını bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Bu bağlamda şirket, otomobillerin batarya ihtiyacını gidermek için Almanya merkezli Customcells ile anlaştı.

Bataryalar daha performanslı hale gelirken şarj olmaları daha kısa sürecek 

Porsche Taycan

Customcells ile yapılan bu ortaklıkta Porsche, yüzde 80 oranla pay sahibi olacak. Bu ortaklık kapsamında üretilen bataryalar performansı aşağı çekmeyip aynı menzili sunabilecek ve gereken hammadde miktarı düşeceğinden araçların fiyatlarına da tüketiciler açısından olumlu yönde etki edecek.

Üretime gelindiğinde ise 100 kilovat saat kapasitenin elde edilmesi bekleniyor. Bunun 1 yıl içinde 1000 adet araca yetecek kadar batarya üretilmesi anlamına geldiği belirtiliyor. 

Bunun sürpriz bir haber olduğunu söyleyemeyiz. Zira Porsche’de genel müdür olarak görev yapan Oliver Blume, geçtiğimiz aylarda Tübingen merkezli Alman bir firmayla batarya üretimi üzerine planları olduğunu söylemişti. Customcells de Almanya’da Tübingen’de bulunuyor.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.