Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Singapur, Halka Açık Alanlarda ‘Robot Devriyelere’ Görev Verecek

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Singapur, Halka Açık Alanlarda 'Robot Devriyelere' Görev Verecek

Singapur, Halka Açık Alanlarda 'Robot Devriyelere' Görev Verecek

Kalabalık alanlara yerleştirdiği güvenlik kameralarıyla ünlü Singapur, geçtiğimiz haftalarda ülkedeki güvenlik kamerası sayısını 200 bine çıkarmayı planladıklarını açıklamıştı. İnsanların kurallara ve yasalara ne kadar uyup uymadığını kontrol etme konusunda bir hayli takıntılı olan ülkede yeni bir uygulama başlatılıyor. 

Yayalara, araçlara ve kaldırımlara karşı dikkatli olabilmesi için gelişmiş sensörlerle donatılmış, 360 derecelik IR ve düşük ışıklı kameralarla birlikte gelişmiş yapay zeka teknolojisine sahip Xavier adındaki robotlar, önümüzdeki üç hafta boyunca Singapur’un en kalabalık alanlarından biri olan Toa Payoh Central’de “devriyeye” çıkacak. 

Xavier, 3 hafta boyunca Toa Payoh Central’de insanları gözetleyecek

singapur xavier

Xavier robotlar, insanların COVID-19 tedbirlerine karşı dikkatli olup olup olmadığı ve Singapur kurallarına aykırı sosyal davranışlar gösterip göstermediği gibi hususlara dikkat ederek, gerekli durumlarda görüntüleri kayıt altına alıp ana ekranından bilgilendirme mesajı geçecek. 

Aynı zamanda bu robotlar, kaçak sigara satışı, yasak alanlarda sigara içme, yanlış park edilmiş araç ve bisikletleri de kayıt altına alarak yanlış bir hareket tespit ettiği anda komuta merkezini uyaracak.

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.