Sıradaki içerik:

Gaziantep LoL Solo Q Turnuvası Başvuruları Başladı

e
sv

Steam Topluluk Pazarı Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Steam Topluluk Pazarı Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

Steam Topluluk Pazarı Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

Sevdiği oyunları oynayarak para kazanmak her oyuncunun hayali. Aylık geçiminizi yapabilecek kadar olmasa da Steam, oyunculara para kazandıracak birkaç yola sahip. Çok sayıda Steam oyunu, oyunculara koleksiyon kartlarını, Steam ve kozmetik ürünlerini satarak para kazanma fırsatı sunuyor.

Yeteri kadar piyasa takibi yaptığınızda size para kazandırabilecek yolları sizin için listeledik. Ancak Steam’den kazandığınız paranın banka hesabınıza değil, Steam cüzdanınıza gittiğini unutmayın. Yani kazandığınız bu parayla Steam ve Steam pazar üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.

Steam marketten öğe alma

steam öge satın al

Steam üzerinden para kazanmanın ilk yollarından biri marketten öğe satın almak. Oyun oynayarak ya da takas yaparak elde edebileceğiniz Steam eşyalarını marketten de satın alabilirsiniz.

Eşyanızı aldıktan sonra, pazarı izlemeniz ve ürünün fiyatını takip etmeniz gerekiyor. Eşyanızın değeri pazarda arttığında eşyayı satarak kar elde edebilirsiniz. Ayrıca oyunda rastgele düşen eşyalarınızı diğer insanlarla takas yaparak, takas karşılığında aldığınız eşya için de aynı yolu izleyebilirsiniz.

Folyo koleksiyon kartları

koleksiyon kartı folyo

Steam oyunlarının çoğunda bulunan koleksiyon kartları, oyunlardan rastgele olarak düşüyor. Düşen folyo koleksiyon kartları ise normal kartlardan çok daha değerli. Pazarda oldukça nadir bulunan kartların değeri kimi zaman 1.000 liraya kadar çıkabiliyor.

Steam rozeti oluşturmak isteyen oyuncuların satın aldığı bu kartlar, yeni çıkan oyunların kartlarıysa çok daha değerli olabiliyor. Bu nedenle Steam’e yeni gelen bir oyunun folyo kartı ile Steam’de 10 yıldır bulunan bir oyunun folyo kartı arasında uçurumlar olabiliyor.

Artık mevcut olmayan kartlar veya eşyaları değerlendirin

steam yaz

Steam’de ve oyunlarda dönemlik gelen etkinliklerden kalan eşyalar, bir daha ulaşılamayacağı için bir hayli pahalı olabilir. Steam’in Yaz etkinliğinden kalan koleksiyon kartlarının Topluluk Pazarında satışlarının hala devam ettiğini görebilirsiniz. 

Bu nedenle etkinliklerden elde ettiğiniz eşyaları hemen satmayıp bekletmeniz daha fazla kar etmenizi sağlayabilir.

Erken erişim eşyalarını saklayın

pubg steam topluluk pazarı

Bazen geliştiriciler, özel ön sipariş erken erişim kasaları veya öğeleri ulaşılabilir kılıyor.

Bu öğeler Steam pazarında satılabiliyorsa, elde ettiğiniz eşyaları elinizde tutmak isteyebilirsiniz. Bu öğeler, oyun tam sürüme geçtikten sonra genellikle yüzlerce lira değerinde olabilir. Buna harika bir örnek, PUBG’yi ön sipariş veren tüm oyunculara verilen Playerunknown kozmetik seti olabilir. Oyun sadece 60 liraya mal oldu ve set o sırada onunla birlikte ücretsiz olarak geldi. Şu anda kozmetik seti Steam’de 1.400 dolara satılıyor.

Steam’de oyun yayınlama

steam direct

Steam’de gerçek para kazanmanın tek yolu kendi oyununuzu geliştirmek. Kendi oyunlarınızı geliştirebilir veya bazı geliştiricilere dış kaynak sağlayabilir ve ardından bu oyunları Steam Direct aracılığıyla satabilirsiniz. Bu oyunları satarak veya uygulama içi satın alımlarla kazanılan para, çekebileceğiniz gerçek paradır.

Ancak, bu da çok sıkı çalışma ve yatırım gerektirir, çünkü kendi oyununuzu geliştirmek, gerekli çaba ve yatırım açısından kolay değildir. Steam’den para kazanabilmek için geliştirdiğiniz oyun gerçekten ilgi çekici olmalı ve Steam’in son zamanlarda çok katılaşan kurallarına uygun olmalıdır. Tüm bunların arasında unutmamanız gereken bir şey var ki oyun satışlarından elde ettiğiniz tüm kazancın %30’u Steam’e gidiyor. 

Oyununuza ekleyeceğiniz takas kartları ve başarımlar oyununuzu daha ilginç hale getirebilir. Ekleyeceğiniz eşyalar ile de oyuncuların Steam üzerinden para kazamasını da sağlayabilirsiniz.

Favori oyununuzdan düşen eşyaları kontrol edin

golf with your friends steam

Steam’de yer alan bazı oyunlar, koleksiyon kartları dışında eşyalar da düşürüyor. Steam Market’i ziyaret ederek ve Steam’de oyuna göre göz at bölümünü kullanarak hangi oyunların önemli eşyalar düşürdüğünü görebilirsiniz.

Steam’de o kadar çok eşya var ki, pazarda satın alınabilecek ne kadar ürün olduğuna şaşıracağınızdan eminiz. Bu oyunlara en büyük örnek iste Golf with Your Friends. 25 liralık oyundan 350 liralık eşya düşürebilirsiniz.

Peki gerçekten bu kadar kolay mı?

steam

Steam’den para kazanmak istiyorsanız öncelikle gerçekten çok sabırlı olmanız gerekiyor. Steam pazarı, takasçılarını ne yazık ki bir günde zengin etmiyor. Hatta belki de bu maceranıza kuruşlarla başlayabilirsiniz. Ama uzun vadede eğlenceli bir şekilde takaslarınızı yapabilirsiniz. Çok büyük karlar getirmeyeceği ve çok sıkı takip isteyeceği kesin. Steam üzerinden ticaret yapmanın en kötü yönlerinden biri ise Steam’de bir şeyler sattığınızda gelen paranın banka hesabınıza değil Steam cüzdanınıza gelmesi. Bu parayı yalnızca Steam pazarında bulunan oyunları veya diğer öğeleri satın almak için kullanabilirsiniz. Eğer tercih ederseniz de internette bulabileceğiniz bazı siteler üzerinden Steam eşyalarınızı belirli bir komisyon ile satabilirsiniz.
Bu nedenle Steam üzerinden gerçek para kazanmak için kullanabileceğiniz tek yol, bir oyun geliştirip bunu Steam marketten satmak

sizlere sonteknolojiler.com farkıyla sunulmuştur

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.